Napoli (Napels), Italië

Napels (Napoli) is de regionale hoofdstad van Campania en de op twee na grootste gemeente in Italië na Rome en Milaan.

De stad werd door Grieken in het tweede eeuw voor Christus gesticht. Napels is een van de oudste permanent bewoonde stedelijke gebieden ter wereld. De stad was een belangrijk onderdeel van Magna Graecia (Groot Griekenland), speelde een belangrijke rol in de samenvoeging van de Griekse en Romeinse samenlevingen en een belangrijk cultureel centrum onder de Romeinen. Het diende als de hoofdstad van het hertogdom Napels (661-1139), vervolgens van het koninkrijk Napels (1282-1816) en uiteindelijk van de twee Siciliëen tot de eenwording van Italië in 1861.

Tussen 1925 en 1936 werd Napels uitgebreid en opgewaardeerd door de regering van Benito Mussolini, maar werd vervolgens door geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Napels is, na Milaan en Rome, de grootste stedelijke economie in Italië. Het historische centrum van Napels is de grootste van Europa met een breed scala aan cultureel en historisch belangrijke bezienswaardigheden in de buurt, waaronder het paleis van Caserta en de Romeinse ruïnes van Pompeï en Herculaneum.

Hieronder staan enkele foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het stadscentrum van Napels. Klik op een miniatuurfoto om deze te vergroten en navigeer vervolgens met de pijlen links / rechts van de foto of gebruik de cursortoetsen op uw toetsenbord.

Camera: Nikon D850
Lens: Sigma 24-105mm f4 DG OS HSM | Art