Museo Archeologico Nazionale Di Napoli, Napoli (Napels), Italië

Museo Archeologico Nazionale Di Napoli (het Nationaal Archeologisch Museum van Napels) is een belangrijk Italiaans archeologisch museum, met name voor oude Romeinse overblijfselen. De collectie omvat werken uit de Griekse, Romeinse en Renaissance tijd, en met name Romeinse artefacten uit het nabijgelegen Pompeï, Stabiae en Herculaneum.

Het grootste deel van de collectie klassieke beeldhouwwerken van het museum is afkomstig van de Farnese collectie, belangrijk omdat ze Romeinse exemplaren van de klassieke Griekse beeldhouwkunst bevatten. De Mozaïekcollectie van het museum bevat een aantal belangrijke mozaïeken die zijn gevonden in de ruïnes van Pompeï en andere steden gelegen rond de Vesuvius vulkaan. Onder andere het Alexander Mozaïek, daterend uit circa 100 voor Christus.

Hieronder staan enkele foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het museum. Klik op een miniatuurfoto om deze te vergroten en navigeer vervolgens met de pijlen links / rechts van de foto of gebruik de cursortoetsen op uw toetsenbord.

Camera: Nikon D850
Lens: Sigma 24-105mm f4 DG OS HSM | Art