San Francisco, Californië, Verenigde Staten

San Francisco (Spaans voor ‘Sint Franciscus’) is een stad in Noord-Californië. San Francisco werd gesticht op 29 juni 1776, toen kolonisten uit Spanje het ‘Presidio San Francisco’ bij de Golden Gate en de Missiepost ‘San Francisco de Asís’ op enkele kilometers afstand van elkaar vestigden, beide genoemd naar St. Franciscus van Assisi. De California Gold Rush van 1849 bracht een snelle groei, waardoor het de grootste stad aan de westkust van die tijd werd.

De stad is een populaire toeristische bestemming met vele toeristische bezienswaarigheden; steile glooiende heuvels, architectuur, de Golden Gate Bridge, kabelbanen, de voormalige Federale gevangenis Alcatraz, Fisherman’s Werf en Chinatown.

Hieronder enkele foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan San Francisco. Het Gemeentehuis, Golden Gate brug, Victoriaanse huizen, Lombard straat, Pier 39 etc. Klik op een miniatuurfoto om deze te vergroten en navigeer vervolgens met de pijlen links / rechts van de foto of gebruik de cursortoetsen op uw toetsenbord.

Camera: Nikon D850
Lens: Sigma 24-105mm f4 DG OS HSM | Art
Datum: 13 oktober 2018