Keoladeo National Park, Bharatpur, India

Keoladeo National Park in Bharatpur, Rajasthan, India is een beroemd avifauna-toevluchtsoord dat duizenden vogels herbergt, vooral tijdens het winterseizoen. Van meer dan 230 soorten vogels is bekend dat ze zich hier ophouden. Keoladeo National Park is een door de mens gemaakt en beheerd ondergelopen gebied en een van de nationale parken van India. Het reservaat van 29 km2 is een mozaïek van droge graslanden, bossen, bosmoerassen en ondergelopen land. Het gebied is een van de rijkste vogelgebieden ter wereld en staat bekend om het nestelen van lokale vogels en trekvogels, waaronder vele soorten watervogels.

Hieronder vindt u een kleine selectie van foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Keoladeo. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 14 oktober 2019