‘s Nachts Over De Ganges Rivier, Varanasi, India

Varanasi is een stad langs de oevers van de rivier de Ganges in Uttar Pradesh, India. Varanasi is een belangrijk religieus centrum in India en het is de heiligste van de zeven heilige steden. Varanasi is al duizenden jaren een cultureel centrum van Noord-India en is nauw verbonden met de Ganges rivier. Hindoes geloven dat sterven in- en gecremeerd worden langs de oevers van de ‘heilige’ rivier de Ganges iemand in staat stelt de cyclus van wedergeboorte te doorbreken en verlossing te krijgen, waardoor het een belangrijk pelgrimscentrum is geworden. De stad is wereldwijd bekend om zijn vele ghats, traptreden langs de rivieroever, waar pelgrims rituele reinigingen uitvoeren.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een nachtelijke tour op de rivier de Ganges met uitzicht op de oevers van Varanasi. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 20 oktober 2019