Orchha Fort, Orchha, India

Het Orchha Fort, herbergt een groot aantal oude monumenten. Het bestaat uit het fort, paleizen, tempel en andere bouwwerken en bevindt zich in de stad Orchha in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Het fort, dat toegankelijk is via een gebogen verhoogde dam, leidt naar een grote toegangspoort. Dit wordt gevolgd door een grote vierhoekige open tuin omringd door paleizen. Dit zijn Raja Mahal, Sheesh Mahal, Jahangir Mahal, een tempel, tuinen en paviljoens. Het fort ligt op een eiland gevormd door de samenvloeiing van de Betwa-rivier en de Jamni-rivier.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het fort. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 16 oktober 2019