Puskhar In De Avond, India

Pushkar is een stad in het Ajmer-district in de Indiase deelstaat Rajasthan. Pushkar heeft veel tempels. De meeste tempels en ghats in Pushkar dateren uit de 18e eeuw en later, omdat veel tempels werden verwoest tijdens islamitische veroveringen in het gebied. Vervolgens werden de vernietigde tempels herbouwd. De belangrijkste attractie van Pushkar is het Pushkar-meer dat als heilig wordt beschouwd. Vanwege dit meer is Pushkar een plaats van hindoe-bedevaart geworden. De legende wil dat dit meer was gewijd aan Heer Brahma, de schepper van het universum toen een lotus uit zijn hand in het dal viel en op die plaats een meer tevoorschijn kwam.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het centrum en het meer van Pushkar. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 11 october 2019