Dresden, Duitsland

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. Dresden heeft een lange geschiedenis als hoofdstad en koninklijke residentie voor de keurvorsten en koningen van Saksen, die de stad eeuwenlang hebben voorzien van culturele en artistieke pracht.

De controversiële Amerikaanse en Britse bombardementen op Dresden tegen het einde van de tweede wereldoorlog, waarbij ongeveer 25.000 mensen, voornamelijk burgers, om het leven kwamen, verwoestten het hele stadscentrum. Na de oorlog is een groot deel van de historische binnenstad gerestaureerd, o.a. de Katholische Hofkirche, de Zwinger en de Semper Oper.

Sinds de Duitse hereniging in 1990 is Dresden opnieuw een cultureel, educatief en politiek centrum van Duitsland en Europa geworden.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Dresden. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 23 december 2019