Görlitz, Duitsland

Görlitz is een stad in de Duitse deelstaat Saksen. Het ligt tegenover de Poolse stad Zgorzelec, die tot 1945 deel uitmaakte van Görlitz. De stad combineert Lusatiaanse en Silezische tradities en de Duitse en Sorbische cultuur. Görlitz heeft een rijk architecturaal erfgoed. Veel filmmakers hebben delen van de stad als locaties gebruikt.

Vandaag kunnen Görlitz en Zgorzelec het goed met elkaar vinden. De Altstadtbrücke (oude stadsbrug) werd tussen 2003 en 2004 herbouwd en voetgangers kunnen zich vrij bewegen tussen de 2 steden / landen.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Görlitz. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 24 december 2019