De Bastei, Saksen, Duitsland

De Bastei is een rotsformatie die 194 meter boven de rivier de Elbe uittorent in het Elbezandsteengebergte in Duitsland. Met een hoogte van 305 meter boven de zeespiegel werden de grillige rotsen van de Bastei meer dan een miljoen jaar geleden gevormd door watererosie. Ze bevinden zich in de buurt van Rathen, ten zuidoosten van de stad Dresden, en zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland in de deelstaat Saksen.

De naam Bastei (‘bastion’) duidt op de steile, torenhoge rotsen in de oude verdedigingsring rond kasteel Neurathen. De Bastei-rotsen waren een van de eerste toeristische attractie tijdens de ontwikkeling voor toerisme in de regio Saksisch Zwitserland.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan de Bastei. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 25 december 2019