Vesting Königstein, Saksen, Duitsland

Vesting Königstein (Festung Königstein), of de ‘Saksische Bastille’, is een vesting op een heuvel bij Dresden, in Saksisch Zwitserland, Duitsland, boven de stad Königstein op de linkeroever van de rivier de Elbe. Het is een van de grootste bergvestingen van Europa en ligt bovenop de tafelheuvel met dezelfde naam.

Verreweg het oudste geschreven verslag van een kasteel op de Königstein dateert uit 1233. De vesting speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Saksen, zij het minder als van militair belang. De Saksische hertogen en keurvorsten gebruikten de vesting voornamelijk als veilige schuilplaats in oorlogstijd, als jachthuis en maison de plaisance, maar ook als staatsgevangenis. De vesting is nog steeds intact en is nu een van de belangrijkste toeristische attracties van de deelstaat Saksen.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan vesting Königstein. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 25 december 2019