Zoo Hoyerswerda, Hoyerswerda, Duitsland

Zoo Hoyerswerda is een dierentuin in Hoyerswerda. Op een oppervlakte van zes hectare zijn ongeveer 1044 dieren in 120 vormen en 120 planten in 56 soorten te vinden. De dierentuin trekt jaarlijks ongeveer 150.000 bezoekers en bevindt zich in het centrum van de oude stad, direct naast het kasteel.

De oorsprong van de dierentuin begon met het initiatief van een natuurliefhebber die begin jaren vijftig enkele exotische eenden en zwanen bij de slotgracht uitzette. Zoo Hoyerswerda is in 1994 hieruit voortgekomen. Een van de grootste attracties is de nieuwe tropische kas welke in 1997 werd geopend.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan de dierentuin. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Datum: 26 december 2019