Havana, Cuba

In 1510 kwamen de eerste Spaanse kolonisten uit Hispaniola en de verovering van Cuba begon. Conquistador Diego Velázquez de Cuéllar stichtte Havana op 25 augustus 1515. Havana werd in de 17e eeuw sterk uitgebreid, veel nieuwe gebouwen werden gebouwd. Gedurende deze periode werden er in de stad ook monumenten en religieuze gebouwen gebouwd. Toen de handel tussen de Caribische en Noord-Amerikaanse staten in het begin van de 19e eeuw steeg, werd Havana een bloeiende en trendy stad. Welvaart onder de ontluikende middenklasse leidde ertoe dat dure nieuwe klassieke woningen werden gebouwd. Gedurende deze periode werd Havana bekend als het Parijs van de Antillen.

Na de revolutie van 1959, beloofde het nieuwe regime sociale diensten, volkshuisvesting, en de gebouwen te verbeteren. Desondanks werd Cuba hard getroffen door tekorten na de abrupte onteigening van alle privé-eigendom en het bedrijfsleven. Dit in het kader van een sterk communistische model gesteund door de Sovjet-Unie, gevolgd door het Amerikaanse embargo. Havana werd hierdoor bijzonder hard getroffen. Vandaag de dag bevinden veel van Havana’s monumentale gebouwen zich in een slechte staat. In Oud Havana, heeft men erg veel moeite besteed aan de wederopbouw voor toeristische doeleinden en een aantal straten en pleinen zijn in hun oude glorie hersteld.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Havana. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.

Camera: Nikon D40x
Lens: NIKKOR AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
Date: 10 april 2011