Mihintale Tempel, Sri Lanka

Mihintale is een bergtop nabij Anuradhapura in Sri Lanka. Sri Lankanen geloven dat het de plaats is van een ontmoeting tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiyatissa, die de aanwezigheid van het boeddhisme in Sri Lanka inluidde. Het is nu een pelgrimsoord en de plaats van verschillende religieuze monumenten en verlaten bouwwerken.

Mihintale ligt op 12 km afstand van Anuradhapura. De heilige bosberg Missaka Pabbatha waar koning Devanampiya Tissa Arhat Mahinda Thera en zijn metgezellen ontmoette, bevindt zich in Mihintale. Eerder had de Heer Gautama Boeddha deze plaats bezocht tijdens zijn derde bezoek, dat toen Missaka Pabbatha heette. Als een van de zestien plaatsen die Heer Buddha in Sri Lanka heeft bezocht, wordt dit door de boeddhisten in Sri Lanka beschouwd als een van de belangrijkste heilige plaatsen.

Hieronder een selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Mihintale. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.