Kasteel Dětenice, District Jičín, Tsjechië

Het kasteel Dětenice is een goed bewaard gebleven kasteel in gotische stijl in de stad Dětenice. De plaats werd voor het eerst genoemd als een fort in 1404..

Tegen het einde van de 16e eeuw werd het herbouwd in de Renaissance-stijl door de familie Křinecký uit Ronov. Toen het Dětenice-kasteel werd gekocht door Jan Kristián, de graaf van Clam-Gallas, werd het gerenoveerd in de late barokstijl. In de periode 1762-65 heeft de architect Zachariáš Fiegert het gebouw z’n huidige uiterlijk gegeven.

Op dit moment biedt het kasteel goed bewaard gebleven gotische, renaissance- en barokfresco’s, muurschilderingen en rococo en klassieke stucdecoraties. In het park kunt u goed bewaard gebleven sculpturen uit de periode van de klassieke barok tegenkomen.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.