Kutná Hora, Tjechië

Kutná Hora is een stad gelegen in de regio Midden-Bohemen, Tsjechië. De stad ontstond in 1142 met de vestiging van de Abdij van Sedlec, het eerste cisterciënzer klooster in Bohemen. Tegen 1260 begonnen Duitse mijnwerkers zilver te delven in het berggebied dat in het bezit was van het klooster.

Kutná Hora en de naburige stad Sedlec staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste gebouwen in de omgeving zijn de gotische St. Barbara’s kerk met het vijf-delig ‘Schip’ en de Italiaanse rechtbank. Het Gotische stenen ‘Haus’, dat sinds 1902 als museum dienst heeft gedaan, bevat een van de rijkste archieven van het land. De gotische Sint-Jacobuskerk, met zijn 86 meter hoge toren, is een ander prominent gebouw. Sedlec is de plaats van de gotische kathedraal van onze lieve vrouwe en het beroemde ossuarium (knekelhuis).Hier zijn enkele foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan deze stad en z’n bezienswaardigheden.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoekl in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.