Malá Strana (Bovenstad), Praag, Tsjechië

Praag is de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië en de historische hoofdstad van Bohemen. Praag ligt in het noordwesten van het land aan de rivier de Moldau. Praag is een politiek, cultureel en economisch centrum van Midden-Europa geweest, compleet met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Malá Strana (Bovenstad van Praag) is een district van de stad Praag en een van de meest historische regio’s. De naam Malá Strana is afgeleid van zijn positie op de linker (westelijke) oever van de rivier de Moldau, op de hellingen net onder de Praagse burcht, tegenover de grotere districtensteden van Praag op de rechteroever, waarmee het door de Karels Brug is verbonden.

Het district heette oorspronkelijk de nieuwe stad onder de Praagse burcht nadat het in 1257 werd gesticht. Nadat Charles IV de nieuwe stad Praag in 1348 had gesticht, werd de stad omgedoopt tot de Bovenstad van Praag. Barokke architectuur overheerst in Malá Strana.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.