Malá Strana (Bovenstad) Naar Staré Město (Benedenstad), Praag, Tsjechië

Praag is de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië en de historische hoofdstad van Bohemen. Praag ligt in het noordwesten van het land aan de rivier de Moldau. Praag is een politiek, cultureel en economisch centrum van Midden-Europa geweest, compleet met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Malá Strana (Bovenstad van Praag) is een district van de stad Praag en een van de meest historische regio’s. De wijk ligt aan de linker (west) oever van de rivier de Moldau, op de hellingen onder de Praagse burcht. Er tegenover op de rechteroever ligt Staré Město (Benedenstad van Praag) waarmee het is verbonden door de Karelsbrug.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.