Staré Město (Benedenstad), Praag, Tsjechië

Praag is de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië en de historische hoofdstad van Bohemen. Praag ligt in het noordwesten van het land aan de rivier de Moldau. Praag is een politiek, cultureel en economisch centrum van Midden-Europa geweest, compleet met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Staré Město (Benedenstad van Praag) is een middeleeuwse nederzetting van Praag. Het was van de buitenwereld gescheiden door een halfronde gracht en muur, die aan beide uiteinden verbonden was met de rivier de Moldau.

Opvallende plekken in de oude stad zijn de oude nieuwe synagoge, het oude stadsplein en de astronomische klok. De oude binnenstad wordt omringd door de nieuwe binnenstad van Praag. Aan de overkant van de rivier de Moldau ligt de Bovenstad van Praag (Malá Strana) welke met elkaar zijn verbonden door de Karelsbrug.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.