Moldau Avond Rivier Tour, Praag, Tjechië

Praag is de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië en de historische hoofdstad van Bohemen. Praag ligt in het noordwesten van het land aan de rivier de Moldau. Praag is een politiek, cultureel en economisch centrum van Midden-Europa geweest, compleet met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

De rivier de Moldau is de langste rivier in Tsjechië. De rivier stroomt in zuidoostelijke richting langs het Boheemse Woud en vervolgens in het noorden door Bohemen, door Český Krumlov, České Budějovice en Praag, en komt samen met de Elbe in Mělník. In Praag wordt de rivier doorkruist door 18 bruggen binnen de 31 kilometer dat de rivier door de stad stroomt.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek in december 2017. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.