It Mandefjild, Bakkeveen, Herfst 2020, Nederland

Op de grens van de provincies Fryslãn en Drenthe bij Bakkeveen, ligt het natuurgebied It Mandefjild. It Mandefjild bestaat uit de Bakkefeansterdúnen, de Heide fan Allardseach en het tussenliggende gebied van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat uit bossen, heide, graslanden, vennen en zandverstuivingen en is ongeveer 261ha in omvang.

Het gebied is in beheer door It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en particulieren. Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet, variërend van 2,5 km tot 9 km. Start de route in het dorp Bakkeveen, parkeren kan aan de Mjumsterwei, bij Dúndelle. Starten kan ook bij de parkeerplaats op de driesprong bij restaurant De Drie Provinciën of de schaapskooi aan de Jarich van der Wielenwei.

Hieronder een aantal foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan It Mandefjild in oktober 2020. Klik op een miniatuurfoto om deze te vergroten en navigeer vervolgens met de pijlen links / rechts van de foto of gebruik de cursortoetsen op uw toetsenbord.