Noordlaarder Bos & Vijftig Bunder, Winter 2020/2021, Nederland

Het Noordlaarderbos (Gronings) en De Vijftig Bunder (Drents) liggen op de overgang tussen de Hondsrug en het beekdal van de Drentse Aa. Het zijn eeuwenoude gebieden met een rijke, cultuurhistorische historie.

Onder andere een galgenberg, twee grafheuvels van rond 1500 voor Christus en karrensporen uit de Middeleeuwen zijn er te vinden. De Tweede Wereldoorlog is zichtbaar in de vorm van een tankgracht. Natuurmonumenten heeft vanaf 1932 de gebieden stap voor stap in eigendom gekregen en wandelroutes uitgezet.

Hieronder vindt u enkele foto’s gemaakt tijdens een wandeling in dit gebied in maart 2019. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.