Blair Castle, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Blair Castle staat in de buurt van het dorp Blair Atholl in Perthshire in Schotland. Het is het voorouderlijk huis van de Murray Clan, en was historisch gezien de zetel van hun chief, de hertog van Atholl, hoewel de huidige (12e) hertog, Bruce Murray, in Zuid-Afrika woont. Het kasteel staat in Glen Garry en heeft een strategische positie op de hoofdroute door de centrale Schotse Hooglanden.

Het oudste deel van het kasteel is de zes verdiepingen tellende Cummings- of Comyn’s Tower, hoewel het grotendeels in de 15e eeuw werd gebouwd. De uitbreidingen die nu het centrale deel van het kasteel vormen, werden voor het eerst toegevoegd in de 16e eeuw. Het kasteel kreeg zijn huidige vorm in de jaren 1870, toen David Bryce het hele gebouw verbouwde in een Schotse Baronial-stijl.

 Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek het kasteel en de omliggende tuinen in juni 2022. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.