Oban, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Oban is een badplaats in het raadsgebied Argyll en Bute in Schotland. Ondanks zijn kleine omvang is het de grootste stad tussen Helensburgh en Fort William. Tijdens het toeristenseizoen kan de stad een tijdelijke bevolking hebben van meer dan 24.000 mensen. Oban is gevestigd in de Firth of Lorn. De baai vormt een bijna perfect hoefijzer, beschermd door het eiland Kerrera, en voorbij Kerrera, het eiland Mull. In het noorden ligt het lange lage eiland Lismore en de bergen van Morvern en Ardgour.

De meest prominente attractie in Oban is McCaig’s Tower, die zichtbaar is vanuit een groot deel van de stad. De bouw van de toren begon in 1897, gefinancierd door John Stuart McCaig als een manier om lokale steenhouwers van werk te voorzien e als een blijvende erfenis van zijn familie. McCaig stierf in 1902 en hoewel de bouw zou doorgaan, vocht zijn familie dit voor de rechtbank aan en won, waardoor de bouw werd stopgezet.

 Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het stadje in juni 2022. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.