Eiland Seil, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Seil is het meest noordelijke van de Slate Islands, gelegen aan de oostkant van de Firth of Lorn, 11 kilometer ten zuidwesten van Oban, in Schotland. Seil is vanaf het vasteland te bereiken via de indrukwekkende Clachan-brug, beter bekend als de ‘Brug over de Atlantische Oceaan’, gebouwd in 1792.

De naam Slate Islands komt uit het midden van de 19e eeuw, de leisteengroeven van het eiland exporteerden jaarlijks miljoenen dakleien. De steengroeven industrie is allang verdwenen en laat vervallen oude gebouwen achter, evenals mooie kleine dorpjes met witgekalkte huisjes die voor de leiwerkers zijn gebouwd.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan het eiland in juni 2022. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.