Inveraray En Inveraray Castle, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Inveraray is een stad in Argyll en Bute, Schotland. Het ligt aan de westelijke oever van Loch Fyne, het langste zeemeer van Schotland. Het is een voormalige koninklijke burgh (autonome gemeente), de traditionele provinciestad Argyll en de voorouderlijke zetel van de hertog van Argyll.

Inveraray Castle is een landhuis in de buurt van Inveraray. In 1744 besloot de derde hertog van Argyll het bestaande kasteel te slopen en helemaal opnieuw te beginnen met een nieuw gebouw. Het kasteel was 40 jaar in aanbouw. Het eindproduct was geen kasteel in de traditionele zin, maar een klassiek Georgisch herenhuis op grote schaal. Inveraray Castle staat ook bekend als het fictieve kasteel ‘Duneagle Castle’ in de populaire serie Downtown Abbey welke hier deels werd gefilmd.

Hieronder een kleine selectie foto’s gemaakt tijdens een bezoek aan Inveraray en Inveraray Castle in juni 2022. Klik op een miniatuur-foto voor een grotere, navigeer vervolgens met de pijlen links/rechts van de foto of gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord.